Bergvärmefirmor Göteborg

I Göteborg med omnejd finns det en stor mängd olika bergvärmefirmor att välja mellan, både vad gäller pumpar och sådana som utför kompletta installationer med borrning och allt. Det stora utbudet har givetvis både för- och nackdelar: att kunna hitta den bästa bergvärmefirman är ingen enkel uppgift, och kommer att ta tid. Jämfört med att bara ha några få alternativ att välja mellan är detta dock givetvis att föredra. Att hitta alla de olika alternativ som finns är inte heller så svårt; det finns både Gula Sidorna och Svenska värmepumpföreningen att tillgå.

Jordförhållanden viktiga för priset

Kostnaden för att installera bergvärme, med borrning och allt, kommer också att variera mycket allt efter hur de geologiska förhållandena ser ut där man bor. Priserna i storstadsområdena för att skaffa sig bergvärme sägs ibland vara högre än ute på landsorten, men så behöver inte alltid vara fallet. Det stora antalet bergvärmefirmor gör att man om man anstränger sig kan hitta mycket prisvärda alternativ. Det gäller dock att tänka på att om det låter för billigt för att vara sant, så är det kanske inte heller sant. Ta in många anbud och jämför dem, inte bara vad gäller priset, utan vilken bedömning de gör beträffande borrhålets djup, vilken effekt som kommer att krävas för pumpen och så vidare.

 

Slutligen så finns det platser i Göteborgsområdet där bergvärme inte är lönsamt att installera. Detta kan bero på jordmånen, hur djupt det är ner till berggrunden och liknande faktorer. I dessa fall kan det då löna sig att i stället satsa på markvärme. Många bergvärmefirmor erbjuder även markvärme, och kan hjälpa er att avgöra vilket som är bäst för er bostad.

Rulla till toppen