Bergvärmefirmor Malmö

När det gäller bergvärme och Malmö så är situationen lite speciell. I Skåne är det nämligen så att till skillnad från i övriga landet så är det markvärme som är det vanligaste. Detta beroende på att förhållandena i Skåne lämpar sig extra väl för att installera just markvärme över bergvärme. Det betyder dock inte att man automatiskt ska välja markvärme, utan lokala förhållanden kan variera. Men en av de första sakerna man bör kolla upp om man funderar på att skaffa bergvärme i Malmöområdet är markvärme kanske inte är det bättre alternativen. De båda systemen är likartade, och det är inte ovanligt att bergvärmefirmor också kan utföra markvärmeinstallationer.

Bergvärme och markvärme

Det gör att när man letar efter en bergvärmefirma i Malmö så bör man fokusera på de som erbjuder båda alternativen. Bergvärmefirmor i Malmöområdet har mycket erfarenhet av att avgöra borrenvad som kommer att passa en bostad bäst – markvärme eller bergvärme. För att hitta de olika bergvärmefirmorna i Malmö kan man använda sig av Svenska värmepumpföreningens hemsida, där ett stort antal olika skånska företag finns representerade.

 

Antalet bergvärmefirmor i Malmö är stort. Malmö har också den fördelen att det sällan blir lika kallt som längre norrut. Det gör att man ofta kan komma undan med en billigare installation, då uppvärmningsbehovet inte är lika stort. På så vis är det enklare att skaffa miljövänlig uppvärmning i form av berg- eller markvärme i Malmö. Det största problemet är som tidigare nämnts att bestämma vilken metod som passar bäst, och då är det bra att gå in i det hela med ett öppet sinne, och lyssna på vad de olika bergvärmefirmorna anser.

Rulla till toppen